Bejegyezte: Sztankovics Miklós 2024 - jan - 25 0 Hozzászólás

Magyarország Kormánya a kistelepülésen élők számának megtartása, növelése, életminőségének javítása valamint ezzel összefüggésben ezen települések fejlesztése céljából kidolgozta a Magyar Falu Programot. Ehhez kapcsolódóan a Magyar Falu Program keretében értékteremtő civil szervezetek támogatásáról is döntött.

Egyesületünk pályázatot nyújtott be a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által a Magyar Falu Program jogcímcsoport terhére meghirdetett FCA-KP-1.2022/3 kódszámú pályázati kiírásra. A Támogató a FCA-KP-1-2022/3-000243 azonosító számú “A biológiai diverzitást és a fenntartható működést elősegítő eszközbeszerzés” megnevezésű pályázatunk megvalósítására az FCA/5976/2022 iktatószámú döntés alapján 2 000 000,-Ft összegű támogatást nyújtott.

A pályázattal megvalósítandó cél az egyesület költséghatékony, és hosszútávon is fenntartható szélesebb társadalmi szerepvállalást biztosító működése. A cél elérése érdekében a vízminőség javítását és a biológiai diverzitást támogató Effektív Mikroorganizmus (EM) kultúra kijuttatásához, a vízforgató levegőztető berendezés behelyezéséhez, üzemeltetéséhez, a víztest legfontosabb kémia paramétereinek méréséhez így a változások nyomon követéséhez, és a tavat szegélyező füves terület évente több alkalommal történő nyírásához beszerzésre került egy alumínium csónak, egy fűnyíró traktor, egy PH és egy EC mérő.

MFP_logo_RGB_2 125x125ME_125x125bga_alap_logo_125x125

Hozzászolás nincs engedélyezve.